Stöldskydd som märks

Stöldskyddsmärkning avskräcker tjuven och borttappade värdesaker hittar lättare hem. Våra stöldmärkningar är spårbara för polisen och lätta att använda. Oavsett vad du vill stöldskydda har vi alltid rätt lösning.

Stöldmärkning

ATT SKILJAS FRÅN SIN DATOR ÄR ATT DÖ EN SMULA

Paniken när datorväskan inte ligger kvar på tågsätet där du glömde den för en minut sedan, kallsvetten när mobilen inte längre finns i din ficka.

Att förebygga stölder behöver inte vara komplicerat. En enkel och effektiv åtgärd är permanent stöldskyddmärkning. Våra märkningar finns i flera storlekar och varianter för att passa alla slags föremål och verksamheter: vi levererar lösningar till kommuner, landsting, myndigheter, företag och föreningar.

Gemensamt för alla våra märkningar är att de är lätta att applicera. De tillverkas i olika material och kan utformas efter dina önskemål, till exempel med logotyp och löpnummer. Våra stöldskyddsmärkningar innehåller alltid en synlig och spårbar ID-text som gör det lätt för polisen att identifiera rätt ägare – så att du enkelt och snabbt kan få tillbaka det som kommit bort.

Hör av dig med dina frågor och önskemål så hjälper vi dig hitta rätt lösning!

example lables

Vad är stöldmärkning?

En permanent märkning som inte går att ta bort utan att skada en märkt dator eller mobil mm.
Märkningen gör också att det blir mindre attraktivt för en tjuv att äga samt stoppar det effektivt mot vidareförsäljning på till exempel på köp- och säljsidor.

Har du glömt din mobil eller laptop någon gång? Då vet du hur stressigt det kan bli innan du hittar den. Märkningar med kontaktuppgifter gör även att du kan få tillbaka en kvarglömd dator snabbt. Nästan dagligen hanterar vi datorer som glömts på tåg, bussar, flygplatser, fik och butiker mm.

Har en elevdator fått fötter?

Märkning av skoldatorer

Elevdatorer hamnar dagligen på villovägar. De tas ofta hem efter skoltid och hänger gärna med på bussar och tåg till träning, kompisar och caféer. Med en märkning från Secure & Safe ökar chanserna att snabbt återfå en dator som försvunnit. Våra stöldmärkningar gör att polisen eller upphittaren direkt ser var datorn hör hemma.

Vi har ett nära samarbete med skolor och partners som specialiserat sig på elevdatorer. Den erfarenhet vi samlat på oss har mynnat ut i ett koncept som särskilt vänder sig till skolan och de behov som finns just där. För skolor som verkar på mer utsatta ställen har vi speciallösningar för att ytterligare höja säkerheten.

Behöver du både hängslen och livrem?

Konceptmärkning

Komplettera stöldskyddsmärkningen med MärkDNA, en ofärgad vätska vars DNA-kod finns registrerad i en internationell databas. MärkDNA penslas på föremålet och passar extra bra på mindre föremål eller där synlig stöldmärkning inte är lämplig. Märkningen syns i ultraviolett ljus och polisen kan genom ett test hitta ägaren i databasen.

Vi har bland annat samarbetat med Västerås Stad och polisen för att minska stölderna i kommunens skolor. Staden kompletterade befintlig synlig stöldskyddsmärkning med osynlig MärkDNA som vi levererade i samarbete med Office IT-Partner. Efter ett år visade utvärderingen att stölderna i Västerås skolor hade mer än halverats.

Vår stöldmärkning hjälpte Västerås att halvera stölderna i stadens skolor.