Secure and Safe

Säkra Tips

« Gå tillbaka Hem

Säkra tips

Stöldförebyggande åtgärder

Se på ditt företag med tjuvens ögon. Försök att tänka dig in i hur tjuven tänker när han står i beredskap att bryta sin in. Var kan han lättast ta sig in? Att bryta sig in tar oftast inte mer än 10-20 sekunder.  Hur ser det ut utanför? Finns det buskar och planteringar eller plank som skapar en ostörd miljö för tjuven? Var finns de svaga punkterna? Vi har jobbat med förebyggande säkerhet sen början av 90-talet och samlat våra bästa tips på hur du enkelt kommer i gång med ditt säkerhetsarbete. Här hittar du våra bästa tips >>
Vad kan jag märka?

Du har säkert full koll på vad du vill skydda och i stort sätt allt går att stöldskyddsmärka. Vill du ha kontroll över saker så kan en inventarieetikett räcka som tydligt visar ägande och fungerar på alla vanliga material. Vanliga objekt som man stöldmärker är bl.a. datorer, projektorer, verktyg, möbler, instrument och konst. Kontakta oss för att höra vilken märkning som passar bäst till dina objekt.

Förvaring och applicering

Den märkning som inte appliceras inom kort efter leverans är viktig att förvara på rätt sätt så att klistret på baksidan inte torkar. Märkning trivs bäst om den får ligga svalt och mörkt, mer än ett år rekommenderar vi inte att man har märkning liggande. När det kommer till själva märkningen av era objekt så är det alltid viktigt att man rengör. Alla ytor både nya och gamla, Till rengöring använder man en alkohollösning som INTE är återfettande. Vanlig T-röd fungerar utmärkt för de flesta objekt.